Update COVID-19


Beste Erdmennekes, Erddennekes, Belhamels en Belhamelinnekes,

We verkeren in vreemde tijden. Een onzichtbare vijand heeft de wereld in zijn greep en zo ook het Erdmennekesriek. Ondanks deze bizarre situatie vinden wij het als carnavalsvereniging onze plicht om te voldoen aan de behoeft van de carnavalisten in Bergen. Uiteraard staat gezondheid voorop en zullen wij te allen tijde geheel volgens de richtlijnen van het RIVM en in nauwe samenspraak met de gemeente Bergen, de Veiligheidsregio en de overige (jeugd)carnavalsverenigingen uit onze gemeente handelen.

We willen in Bergen toch graag stilstaan bij Carnavalsseizoen 2020-2021,
want Carnaval is toch met afstand het mooiste feestje van het jaar!

Hoewel al zeker is dat er tijdens komend carnavalsseizoen door CV de Erdmennekes en JCV De Belhamels, net als in de omliggende dorpen, géén nieuwe Hoogheden worden uitgeroepen, er geen grote evenementen (denk aan Sterrenparade 2.0 en het Regio-optocht bal op carnavalsmaandag) worden georganiseerd en er op last van de Veiligheidsregio geen optochten georganiseerd mogen worden, houden we de moed erin. Want kunnen de mensen niet naar de carnaval komen, dan brengen De Erdmennekes de carnaval naar de mensen!
Met die gedachten in het achterhoofd is er een commissie in het leven geroepen onder de naam
‘Vur Erdmennekes, dur Erdmennekes’. Zij proberen kleinschalige activiteiten te ontplooien (denk hierbij bijvoorbeeld aan online-activiteiten) zodat Bergen toch een beetje kan genieten van de prachtige traditie carnaval.

De commissie bestaat uit de volgende personen:
John-Paul van As
Ferry van Mil
Mark van Mil
Sandra van Opbergen
Wendy van de Ven
….

Hun eerste creatieve uitspattingen zullen binnenkort gepresenteerd worden via onze Facebookpagina, op onze website en in de papieren media, want de eerste uitdaging nadert met rasse schreden.
De 11de van d’n 11de, de traditionele opening van het nieuwe carnavalsseizoen, zal anders zijn dan anders. Door de nieuwe richtlijnen van de overheid is het niet mogelijk om met z’n allen bij elkaar te komen bij ’t beeldje van Tontje van Elst op het Mosaïque-plein. Toch zal deze avond het seizoen door
De Erdmennekes (samen met jullie allemaal) geopend worden. Hoe… daarover later meer.
Voor nu bedanken wij de optochtdeelnemers, die op ons verzoek hun inbreng en standpunten met ons hebben gedeeld over het wel of niet laten doorgaan van de optochten voor hun inspanning en reacties.

Let een beetje op elkaar en blijf gezond.

Tot snel, hopelijk dan met goed nieuws.
Met vriendelijke groet,
Bestuur, CV de Erdmennekes – Bergen