Aanmelding Kienderoptocht


De ‘Kienderoptocht’ is terug van weggeweest en wel op carnavalszaterdag! Op 10 februari 2024 zal om 13:11 uur het startsein worden gegeven voor deze bonte stoet van kinderen en hun creaties. De route van de ‘Kienderoptocht’ is als volgt: start ter hoogte van de Mariaschool, Kerkstraat, Groene Kruissingel, Aijense weg, Kerkstraat. De ontbinding van de Kinderoptocht zal ook weer bij de Mariaschool plaatsvinden, waar jeugdprins Willem I & jeugdprinses Fleur van JCV ‘De Belhamels’ de prijsuitreiking zullen verrichten.

Opgeven voor de ‘Kienderoptocht’ kan t/m woensdag 31 januari 2024 via onderstaand formulier en deelname is kosteloos.

Aansluitend: A-Meezing Festival

Aansluitend aan de ‘Kienderoptocht’ zal het ‘schoolplein’ bij De Mariaschool veranderen in een festivalterrein, want dan vindt namelijk het splinternieuwe evenement ‘A-meezing festival’ plaats in ‘Oud’ Bergen. ‘De Erdmennekes’ en ‘De Belhamels’ organiseren samen met Dorpsraad Bergen, DéBuurtjes verhuur en de Mariaschool dit evenement voor jong en oud.

Tijdens dit festival kan er, zoals de naam al zegt, uit volle borst meegezongen worden. Je neemt plaats aan lange tafels of aan een statafel onder de sfeervolle stretchtent en zing mee met de muziek van Anne Boskamp, ’t Joekskoor, onze eigen Cantus-DJ en het duo JP & Marco. Alleen de beste carnavalskrakers, meezingers van Hollandse bodem, Duitse schlagers en Amerikaanse hits komen voorbij. De teksten van deze liedjes vind je in het cantusboekje, dus iedereen kan meezingen! Tussendoor zal Joekskapel Efkes Wachte zorgen voor gezellige muziek.

Anders dan bij een biercantus, hebben we tijdens A-meezing festival geen scheidsrechters die je straffen als je niet meezingt, maar word je juist beloond als je goed je best doet. Althans, je mag als beloning aan het rad draaien… maar of je prijs dan ook écht een beloning is, dat is afwachten. Er zijn namelijk leuke en minder leuke prijzen te winnen!

Uiteraard is er ook volop vertier voor de jeugd!

Aanmeldformulier Kienderoptocht