Prins Mark II uitverkozen tot 60e Prins!


Nadat de Erdmennekes op zaterdagavond 11 november bij Den Asseldonk op de parkeerplaats carnavalsseizoen 2017-2018 feestelijk geopend hadden, door het presenteren van het programma en het opzetten van de nieuwe steken, stroomde de sfeervol aangeklede zaal al snel vol. Alles stond deze avond in het teken van ‘Glitter & Glamour’.
De Raad van 11 en de Dansmarietjes van CV ‘de Erdmennekes’ openden de avond met een grandioze showdans, waarna Prins Bart d’n Twèdde voor de laatste keer de bühne besteeg.
Hij trad af, bedankte ‘zien minse’ en voerde zijn opdrachten om te mogen toetreden tot de ‘Garde van Ald Prinse’ met vlag en wimpel uit. Een Prins-loze periode was aangebroken voor de Erdmennekes en Erddennekes, maar niet voor lang!

Tijdens de wervelende show met veel film en special effects, leek het er even op dat de paparazzi de Prins al had ontmaskerd. De spanning werd opgebouwd en de zaal werd donker. Het publiek zwaaide massaal met vingerlichtjes en daar verscheen hij ineens uit het niets; Prins Mark d’n Twèdde. De zaal ging uit zijn dak en vriendengroep ‘de Mûkke’ wist niet wat hen overkwam. Zij zijn dit jaar hofleverancier en vieren samen met ons allemaal carnaval onder de heerschappij van hun Prins Mark d’n Twèdde en Prinses Peggy.

De Prinselijke residentie waar Prins Mark samenwoont met Prinses Peggy, dochter Britt en zoon Finn, staat aan de Oude Kerkstraat in Bergen. Mark Philips, zoals de hoogheid in het dagelijks leven heet, is werkzaam bij Essity, voorheen SCA, in Gennep. In zijn vrijetijd trapt hij graag een balletje bij ‘R.K.V.V. Montagnards’ met zijn maten van de veteranen en traint hij een jeugd elftal. Verder is Mark actief betrokken bij de organisatie van de ‘Ald Bèrgse Kermis’, is hij PSV-fan in hart en nieren. Hij viert het leven met vriendengroep ‘de Mûkke’ die op geen enkele activiteit van de Erdmennekes ontbreken en altijd als laatste naar huis gaan. Het is dan ook niet vreemd dat Mark als lijfspreuk koos;
“Mit nôr huus gaon zien wèj nie zu vlot, dus doen wèj de lèmkes uut en de deur op slot!”

U kunt Prins Mark II en Prinses Peggy komen feliciteren tijdens de grootse Prinsenreceptie op zaterdagavond 13 januari 2018 in recreatiecentrum Den Asseldonk.