Prins Mark III is de 62e prins!


Al wekenlang ging het in Bergen nergens anders meer over. In de supermarkt, op het schoolplein en bij de kapper vroeg iedereen het zich af. ‘Wie wordt de nieuwe Prins van CV de Erdmennekes?’ Zaterdagavond 16 november kwam, na het aftreden van de onvergetelijke Prins Twan II en zijn Prinses Chantal, eindelijk een eind aan al het gegok en geraad en kreeg carnavalminnend Bergen het antwoord op die vraag. Niemand minder dan Mark van Mil is de 62e Prins van CV de Erdmennekes geworden en regeert tijdens carnavalsseizoen 2019-2020 onder de naam Prins Mark III.

De uitkomcommissie, waarvan Mark zelf voorzitter is, had samen met de bouwcommissie van de Erdmennekes kosten noch moeite gespaard om de zaal volledig in het thema ‘Winter Wonderland’ aan te kleden. Na een wervelende show onder de titel ‘Expeditie Winter Wonderland’ waarin 10 kandidaten streden om het Prinsenschap, kwam Mark d’n Derde onder luid gejoel van het publiek door de deuren van het ijspaleis het podium oprennen. Samen met zijn man Kevin, die als Prins Kevin deze carnaval langs hem zal staan, wist de nieuwe Prins er al direct een waanzinnig feest van te maken.

Prins Mark III, beter bekend als Ulli, is 32 jaar oud, pas getrouwd met Kevin van Mil – van Buuren en samen zijn ze woonachtig aan de Frans Halsstraat in Nieuw Bergen. Mark is al, met een uitstapje van één jaar, 14 jaar lid van CV de Erdmennekes waar hij actief is binnen de PR-commissie, commissie Raad, en de uitkomcommissie. Al zo’n 8 jaar lang maakt hij deel uit van de Raad van 11 en komend seizoen is hij 1 x 11 jaar lid van Joekskapel Efkes Wachte waar hij de kleine trom bespeelt. In het dagelijks leven is hij werkzaam als DTP’er/vormgever bij Printmarkt.eu in Gennep.

Prins Kevin is 27 jaar oud, geboren in Wanroij, opgegroeid in Ledeacker maar met carnaval geïnfecteerd in ’t Erdmennekesriek. Hij is sinds 2016 actief binnen CV de Erdmennekes en maakt sinds 2017 ook deel uit van de Raad van 11. Samen met Mark zet Kevin zich elk jaar in voor het laten slagen van zowel het uitkomen van de nieuwe Hoogheid van de Erdmennekes als dat van het Jeugdprinsenpaar van de Belhamels. Bij Joekskapel Efkes Wachte bespeelt Kevin de tenorsaxofoon en doordeweeks is hij te vinden op de helpdesk van Alliance Healthcare.

Het Prinsenpaar komt uit de gelederen van vriendengroep Altied Gaar en is in de donkere decembermaanden actief als vrijwilliger bij Oranje Comité Bergen. Geen onbekende gezichten dus in de Bergse gemeenschap.

Familie, vrienden en kennissen waren al snel ter plaatse om samen met hun Prinsenpaar een grandioos feest te bouwen.

Prins Mark III regeert onder zijn motte:
‘Same gôn we dizze carnaval vurmgèève,
dus kom, vat ôw träöt of trom
en gôt ’t mit óns mit belèève! …en nów muziek!’

Het bestuur van CV de Erdmennekes biedt het kersverse Prinsenpaar op zaterdagavond 18 januari 2020 een grote Prinsenreceptie aan in residentie Den Asseldonk. De deuren zijn vanaf 18:11 uur geopend. Uw komst wordt zeer op prijs gesteld.