Prins Twan II & Prinses Chantal!


De geschiedenis herhaalt zich in ’t Erdmennekesriek
PRINS TWAN D’N TWÈDDE NIEUWE HEERSER OVER BERGEN

Honderden Erdmennekes en Erddennekes trotseerden zaterdagavond 17 november de kou om aanwezig te zijn tijdens het Prinsenbal van CV de Erdmennekes. Door een prachtige entree kwamen de bezoekers chique uitgedost de zaal van Den Asseldonk binnen waar ze verwelkomd werden door 3 echte lakeien. Het thema van het Prinsenbal was Bal Masqué en bijna alle gasten waren dus gemaskerd. Dat maakte de avond natuurlijk extra spannend.
Vanaf een podium in het midden van de zaal werd iedereen officieel welkom geheten door de Hoofdlakei waarna het bal door de Raad van 11 geopend werd met een heuse openingsdans. Echter, een fantoom gooide roet in het eten en verjoeg de Raad van 11 en hun charmante dames. Uiteindelijk was de kust weer veilig en kon Bergen op gepaste wijze afscheid nemen van hun Hoogheden, Prins Mark II en Prinses Peggy.
Prins Mark d’n Twèdde en zijn Prinses werden getrakteerd op een prachtige aftermovie van hun Prinsenjaar waarna Mark voor het laatst zijn onderdanen toesprak en bedankte voor een fantastische ervaring. Na het voldoen van een aantal opdrachten trad Mark Philips toe tot ’t ‘Garde van Ald Prinse’.
Toen brak er een korte Prinsloze periode aan voor de Erdmennekes. De spanning in de prachtig versierde residentie van de Bergse carnavalsvereniging was te snijden. Iedereen vroeg zich af wie de nieuwe Prins zou worden. Gelukkig duurde het niet lang voordat de Hoofdlakei het volk opnieuw toesprak en kon melden dat iedereen zich klaar moest maken voor de ontmoeting met de nieuwe Prins van de Erdmennekes. Plots klonk er spannende muziek en verscheen op het podium een gemaskerde man met een steek op en mantel om. Zou dat dan de nieuwe Prins zijn? Nee, dat was het fantoom in de persoon van Ex-Prins Maurice Linders. Adjudant en spreekstalmeester Bart Buddiger liet Maurice de mantel en veren afnemen, hij was namelijk 13 jaar geleden al Prins van de Erdmennekes.
Opnieuw weerklonk er spannende muziek door de zaal. Het was donker en ondanks de maskers was de spanning van ieders gezicht te lezen. Een luide sirene klonk, er werd afgeteld en vanuit het niets verscheen daar, in het midden van de zaal, Prins Twan d’n Twèdde (een broer van Ex-Prins Maurice en die wist van niets!).
Prins Twan II (Linders) werd op 31 maart 1971 geboren in het Aijense Sukerpinnenriek maar is al bijna zijn hele leven een echt Erdmenneke. Twan is gelukkig getrouwd met Prinses Chantal Linders-Willems, afkomstig uit het Siebengewaldse Bessembiendersriek. Samen met hun twee kinderen Thijs en Stijn zijn ze woonachtig op de Ceresweg in Nieuw Bergen. In zijn dagelijks leven is de Prins werkzaam bij de buitendienst van de gemeente Bergen en is hij lid van de vrijwillige brandweer. Zijn grote hobby’s zijn alles wat met tractoren te maken heeft en natuurlijk carnaval vieren met vriendengroep de Zoale die dit carnavalsseizoen 3×11 jaar bestaan. Prinses Chantal is ook een bekend gezicht in de Bergse gemeenschap. Zij werkt bij een modezaak in het centrum van Nieuw Bergen als verkoopster.
De familie was al snel aanwezig en bouwde samen met het kersverse Prinsenpaar, hun vriendengroep de Zoale en alle Erdmennekes en Erdennekes nog een mooi feest tot in de kleine uurtjes!
U kunt Prins Twan II en zijn Prinses Chantal komen feliciteren tijdens de grote Prinsenreceptie op zaterdagavond 19 januari 2019 in residentie Den Asseldonk.