Trailer ‘Wèj zien Erdmennekes’


De trailer van onze documentaire ‘Wèj zien Erdmennekes’ is te zien op Youtube!

Carnaval; voor vele inwoners van Bergen hét feest van het jaar. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt de Bergse carnaval zo bijzonder? Een speciaal in het leven geroepen commissie van CV De Erdmennekes zocht dit uit. Deze ging, bewapend met een camera, op pad en zocht de Bergse carnavalisten op. Stuk voor stuk inwoners van Bergen die aan de rand staan van de Bergse carnaval, maar op hun eigen manier wel elk jaar bijdragen aan het slagen van dit volksfeest. Dit resulteerde in een heuse documentaire waarin zo’n 27 Erdmennekes en -dennekes vertellen wat carnaval in Bergen voor hen zo bijzonder maakt en wat hun rol hierin is.

Alle opnames hebben plaatsgevonden binnen de toen geldende richtlijnen van het RIVM. Deze prachtige verhalen, afgewisseld met veelal uniek foto- en videomateriaal uit privécollecties en de archieven van CV De Erdmennekes, vormen samen de documentaire ‘Wèj zien Erdmennekes’ die zaterdag 30 januari 2021 om 18:30 uur in première gaat. Deze zal te zien zijn via Maasduinen Centraal en de Facebookpagina van De Erdmennekes.

Dus haal deze avond het Bèrgs speciaalbier uit de koelkast, zet ‘Tontje’s Spaaiplank’ op tafel en stem af op Maasduinen Centraal, dan brengen De Erdmennekes de carnavalssfeer bij je thuis!